Biró, Marianna (Fényképész): L5 Alföldi zárt kocsányos tölgyesek 3. (2010)
![]()
|
Kép
l5_03.jpg Letöltés (84kB) | Előzetes bemutató |
|
![]() |
Egyéb (Metaadat)
l5_03.xml Letöltés (2kB) |
Tartalmi kivonat
Záródott sziki tölgyes (Galatello-Quercetum roboris) erdőállomány, nagyobb, időszakosan vízállásos tisztásokkal, melyeken főként mocsári, réti növényzetet találunk. Az idős tölgyek nyílt állásban fejlődött, terebélyes lombkoronákkal rendelkeznek. Az erdő szegélyei különösen fajgazdagok. Az aljnövényzet jellemző fajai: sziki kocsord (Peucedanum officinale), pettyegetett őszirózsa (Aster sedifolius subsp. sedifolius), bársonyos tüdőfű (Pulmonaria mollis), széleslevelű salamonpecsét (Polygonatum latifolium), taréjos csormolya (Melampyrum cristatum), bablevelű varjúháj (Sedum telephium subsp. maximum), fűzlevelű peremizs (Inula salicina), szálkás tarackbúza (Elymus caninus), ernyős hölgymál (Hieracium umbellatum), magas gyöngyperje (Melica altissima), erdei szálkaperje (Brachypodium sylvaticum), odvas keltike (Corydalis cava), göcsös görvélyfű (Scrophularia nodosa), koloncos legyezőfű (Filipendula vulgaris).
Tétel típus: | Kép | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
További információk: | Magyarország növényzete képekben, fényben gazdag tölgyesek és erdő-gyep mozaikok fotótár sorozat tagja. http://novenyzetiterkep.hu/fototar | Magyar Digitális Képkönyvtár projekt (2009) Eredeti felvétel dátuma nem ismert | ||||||
Szabad kulcsszavak: | növényzet | ||||||
Szakterület(ek): | G Geography. Anthropology. Recreation / földrajz, antropológia, kikapcsolódás > G Geography (General) / Földrajz általában Q Science / természettudomány > QH Natural history / természetrajz > QH301 Biology / biológia |
||||||
Intézmények: | MTA Ökológiai és Botanikai Kutatóintézet | ||||||
Feltöltő: | Zsolt Székely | ||||||
Alkotók: |
|
||||||
Elhelyezés dátuma: | 14 Szep 2021 11:53 | ||||||
Utolsó változtatás: | 19 Okt 2021 15:25 | ||||||
URI: | http://real-i.mtak.hu/id/eprint/861 |
Szerkesztés (Bejelentkezés szükséges)
![]() |
Tétel szekesztése |